What if...?

Vad vill du svara på den frågan? What if.. Tänk om…

Vad är ditt Tänk om… Eller behöver du rent av  träna på att tänka om för att våga eller kunna ”Tänka… OM”.

Just i denna stund är jag på väg tillbaka till verkligheten efter en dag i bubblan ”Tänk om, What if”, med TedX Göteborg. En hel dag med inspirerande talare, intressanta ämnen om olika områden som fysik, neurologi, medmänsklighet, tillit, lek och kärlek, öppna människor med nyfikenhet på dagen och på varandra och andra. What if… Tänk om.

Så vad betyder detta för dig och mig? Tänk om vi slutade tro på vad vi inte kan, eller vad som är möjligt, slutade tro på gränser och regler och istället bestämde oss, du och jag, för vad som är möjligt. Tänk om vi började se varandra i ögonen och säga hej, började möta och bemöta varandra som om vi redan kände varandra och verkligen gillade varandra redan innan vi bestämde oss för inte.

Tänk om du kunde flyga? Dyka med rullstol? om 3 minuter är det som är livsavgörande? Tänk om du hade allt du behövde för att göra det där du egentligen vill? Tänk om det var du som satt på gatan med en pappersmugg? Tänk om det finns så mycket mer utanför det vi bestämt är möjligt? 
Tänk om det är dags att ändra hela skolan, hela synsättet på lärande och utveckling. Tänk om vi måste lära för att fortsätta vara levande tills vi dör, för att hålla vår fantastiska hjärna igång. 
Tänk om vi alla är sammanlänkade…

Tänk om varenda levande cell in i det sista strävar efter att överleva. Tänk om vi behöll vår lekfullhet och ovetskapen om vad som är omöjligt och bara testade tills det gick. Tänk om vi vågade ha kul även i det som är professionellt. Busade lite mer. Skrattade lite mer. Tänk om vi såg på varandra med kärleksfulla ögon. Tänk om vi såg på oss själva med kärleksfulla ögon. Alltid.

Tänk om världen baserades på tillit? Tillit till oss själva och andra.
Vad gör du då. Vem är du då? Vilken skillnad skulle det göra för dig?

What if… Tänk om… vad som helst vore möjligt...

 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Maria » När tillvaron suger:  ”Kommer ihåg kvinnan som gav mig just detta när djupet öppnade sig en mörk novemb..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln