Dröm, vision, verklighet.

Visst har du drömmar? Inte? Då har du nog bara parkerat dem. Drömmar har nämligen alla men inte alla vågar drömma högt eller börja testa sina drömmar.
 
”Din vision blir endast klar när du blickar in i ditt eget hjärta. Den som letar på usidan - drömmer. Den som letar på insidan - vaknar.
Carl Jung

 
 
Vi pratade tidigare om att göra ett årsbokslut och nu när snart första halvan av året gått är det dags att revidera detta. Några frågor för att klargöra de hela:
 
·      Är du där du vill vara?
·      Gör du det du vill?
·      Har du de människor omkring dig som stöttar, supportar och ger dig energi?
·      Är du den du vill vara?
·      Tar du vara på och använder ditt bästa jag?
 
Oavsett om du funderar på att göra en förändring eller inte så bara ställ frågorna till dig själv. Du har möjlighet att välja. Du har också ett ansvar att ta ansvar för dina val. Antingen gör du något åt det som behöver ändras, eller så fortsätter du som du gör och väljer då att acceptera läget. Alltså inget gnäll. Du väljer ju att fortsätta, eller hur? Kom ihåg att be om hjälp när du behöver.
 
Dröm  mer – öva mer!
 
Drömma är underskattat. Ju mer vi vågar ta ut svängarna, ju enklare blir det att ta steg framåt, hitta vad som är viktigt för oss egentligen och fokusera på det vi vill ha mer av i livet. VI har ju egentligen ingen aning om hur stor var och ens kapacitet är, vad du och jag är förmögna till när vi är vi vårt bästa jag, i rätt sammanhang och i den miljö där vi vågar vara allt vi redan är. Så – nu ska vi drömma.
 
1.     Ställ klockan på 20 minuter. Du ska nu skriva ner 20 drömmar. Drömmar, om allt var möjligt, om du hade, pengar, tid och hälsa att göra detta. När du är fri, vilket du i tanken är, utan att begränsa överhuvudtaget. Hur stort eller litet din dröm än är, bara skriv ner, inget om och men och fast, bara våga drömma stort nu!
 
2.     Du ska nu skapa en topp 5-lista av dina 20 drömmar. För att göra detta tar du din första dröm och jämför den med nr 2 på listan – vilken av dem är viktigast och kommer överst på listan om du graderar dem? Fortsätt att jämföra nr 1 med övriga på listan och notera om någon annan kommer över denna. Notera detta. Ta sedan nr 2 och jämför med alla de andra. Fortsätt tills du har gått igenom hela listan av 20 drömmar. Notera rangordningen under tiden så att du, när du är klar, har en topp-5 lista där den viktigaste är överst, näst viktiga kommer som nr 2 osv. Notera även att vissa drömmar kan komma att vara samma sak eller hänga ihop, bara sätt ihop dem i så fall.
 
3.     Ta nu de 5 toppdrömmarna och välj en eller flera att jobba med, en i taget. Nu är det dags att konkretisera. Vad behöver du konkret göra för att nå dit? Finns kunskap som behövs? Nätverk? Tid? Ekonomi? Behöver du definiera vad det handlar om egentligen? Skriv ner och lägg sedan in i en tidsplan så att det blir så tydligt som det bara går.
 
4.     Gör en plan. Nu vet du vad som behövs - gör en projektplan eller tidsplan för din/dina drömmar. Off you go!
 
Kreativitet föder mer kreativitet, energi och skapar mer kapacitet att använda mer av hjärnan, av alla resurser som finns. Våga vara ännu mer!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Maria » När tillvaron suger:  ”Kommer ihåg kvinnan som gav mig just detta när djupet öppnade sig en mörk novemb..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln