NLP. Vad handlar det om, egentligen?

Växa och utvecklas. Så viktigt.
För mig är det så viktigt att få just detta. Och ännu viktigare är det att hela tiden vara grundad i det som är viktigt för mig, egentligen. Tillit, som är en av de delarna, har varit ett av mina mål de senaste åren. HUr ospecifikt det än kan låta för dig, är det numera solklart för mig vad det innebär. Och när jag lever i det, vet jag att jag hamnar rätt. Sen finns ju naturligtvis fler delar i livet, vissa mer konkreta som sysselsättning, vilka jag har omkring mig och mitt boende, mitt hem, men finns inte tilliten där behöver jag justera inte bara målen utan min tanke och känsla.

Vet du vad som är viktigt för dig och följer du det?

För 10 år sedan "hamnade" jag på en utbildning. Hamnade kanske egentligen inte är hela sanningen, för jag hade varit nyfiken och hört talas om den, NLP, tidigare, utan att veta vad det var. Det jag däremot visste var att alla som gått den, som visste, lyste. Det fullkomligt glittrade om ögonen och när de berättade förstod jag. Inte direkt vad, men jag förstod att det var något som verkligen berörde, som gjorde skillnad.

Och det gjorde den. Och den gjorde skillnad. Inte bara att jag fick med mig verktyg som jag har användning av i mitt jobb, och idag är stora konkreta delar av vad jag gör, vilket jag heller inte visste då. Det ännu häftigare var att jag fick lära mig så mycket om mig själv, så mycket om andra, att det faktiskt är svårt att beskriva. Jag är samma person, men mer, och enklare. Det mesta är faktiskt enklare, tydligare och då också så mycket mer givande. Bort med tvivel, energiläckage och trams. In med mer av det jag vill ha och göra. Och inte minst vara.
Det var mitt hittills största steg framåt på temat växa och utvecklas. Och det gäller ännu 10 år senare. Därför att händelser efter det har jag hanterat på etthelt annat sätt än tidigare. Jag kommunicerar på ett annat, bättre sätt, och jag väljer var och på vem jag lägger min energi. 

Konkret handlar NLP om skillnaden som gör skillnaden. Vad som får dig att växa och utvecklas. Det som är viktigt för dig. Hur du leder dig och andra på rätt väg. Hur du når fram. Hur mål förvandlas till verklighet och inte stannar i tanken. Hur beteenden skapas, eller omskapas och hjälper oss att växa och utvecklas.Konkreta verktyg som förbättrar och förenklar, yrkesmässigt och privat.
Och kanske allra viktigast, att landa i och förstå sig själv.

Ledarskap genom personlig utveckling. Kommunikation och karrärutveckling. Konflikthantering. Målarbete. KAn man verkligen få allt detta i samma? Ja. Eftersom det till syvene och sist handlar och dig, hur du möte, bemöter och hanterar dig själv och andra så rustas du så grundläggande att det faktiskt ger inom alla områden.

Det är också därför du och andra deltagare kan ha helt olika syften med varför ni går. För att det är var och ens resa. Tillsammans fast på egen hand. Att dela det man vill, få hjälp med det man vill. Eller inte dela. Göra sin egen resa, helt med sig själv. 

Det är därför jag valde att använda NLP i mitt coachande, i ledarskap- och kommunikationsutbildningar som jag fått förmånen att bygga, förmedla och leda, och inte minst i NLP-utbildningarna i sig.

Det är troligen också därför våra kursdeltagare beskriver att "Alla borde gå denna" när de beskriver NLP-kursen. Därför att den verkligen gör skillnad. På så många plan.

Är du där du vill och går du i rätt riktning?
Den frågan ställer jag mig ofta. Minst 2 gånger om året jobbar jag igenom mina mål - vem jag är och vad som är viktigt, vad jag vill, privat och yrkesmässigt. Ibland som en checkup, ibland för att justera riktningen.

Nu har jag och min kollega Sofia förmånen att återigen möta ett nytt gäng NLP-kursdeltagare. Lite som att vänta på paket på julafton. Jag vet ju att snart, får vi se hur det lyser i ögonen, hur målen blir klara, relationerna enklare och du och de blir mer av sig själva, tar fram mer av allt det som du och de är. Så häftigt! Oavsett om det är nu eller inte -  När hänger du med på din resa?

/Jenny

(För dig som är intresserad av NLP redan nu - nästa kursstart sker 29/9 i Göteborg, därefter Stockholm i december och Göteborg i gen våren 2017. Mer fakta och anmälan hittar du här)

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Maria » När tillvaron suger:  ”Kommer ihåg kvinnan som gav mig just detta när djupet öppnade sig en mörk novemb..”

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln